Grachtenfestival telt dit weekend recordaantal historische boten

Het Grachtenfestival keert terug dit jaar.
Foto:

Meppel – Het Grachtenfestival staat op het punt van beginnen. Dat gaat vandaag van start, traditioneel met het bungeeroeien voor bedrijventeams.

Maar het Grachtfestival betekent toch vooral heel veel boten in de grachten. Een recordaantal historische schepen dit jaar. En ook de Koninklijke Marine pakt jaar groots uit. De marine komt met vier boten, die tijdens het hele weekend zijn te bezoeken aan het Westeinde. Ook komt de marine met een Roadshow, met daarin onder meer de Task Force Technische dienst en een belevingscontainer.

Muziek

Naast de braderie en outletshopping op zaterdag 11 en zondag 12 juni is er ook veel muzikaal vertier. Op zaterdag zijn er veel shantykoren en op zondag is het balgenfestival op de Prinsengracht. Op het drijvend podium bij de Stoombootkade zijn er vrijdag- en zaterdagavond optredens van Straight on Stage en de coverband Round about Now.

Voor kinderen is het Bleekerseiland omgetoverd tot kinderspeeleiland. Ook kunnen ze zondagmorgen een hengeltje uitgooien tijdens de Matavi-viswedstrijd.

Nieuw dit jaar is de presentatie van de Meppeler Sloeproeivereniging bij het Westeinde en City Sup. Het volledige programma is te vinden op www.grachtenfestivalmeppel.nl.

 

Reacties

Cookieinstellingen