Lezing boswachter André Donker in bibliotheek Ruinerwold

André Donker op de marker Wadden.
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold –  De bekende boswachter André Donker komt dinsdag 31 mei naar de bibliotheek in Ruinerwold om te vertellen over zijn nieuwste boek. Het is een avonturenroman over stropers en boswachters en speelt zich af in Drenthe.

Donker is ruim 40 jaar werkzaam in natuurbescherming. Hij is nationaal bekend als tv-boswachter in het programma Tijd voor Max. Drenthe, waaronder deze regio, was voor meer dan 30 jaar zijn werkgebied; het gaf hem volop inspiratie voor zijn nieuwe roman. Daarin beschrijft hij de vriendschap tussen een jonge boswachter en een oude boer. De een als beschermer van de natuur, de ander die vrij oogst uit de natuur om zichzelf en zijn gezin van goede maaltijden te kunnen voorzien.

De lezing begint om 20.00 uur. De entree is gratis, inclusief koffie of thee. Graag opgeven via www.bibliotheekruinerwold.nl of in de bibliotheek.

Pop-up ROEG! Hoek

In de bibliotheek van Ruinerwold is van 30 mei tot 26 juni een pop-up ROEG! Hoek ingericht. Bezoekers kunnen hier de natuur in de buurt ontdekken. Zo zijn er natuurboeken en worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Meer informatie is te vinden op www.roeg.tv

ROEG! is een samenwerkingsverband van RTV Drenthe, de provincie Drenthe, natuur- en waterorganisaties. Met een tv-programma, online platform en activiteiten laat ROEG! de bijzonderheden van de Drentse natuur zien.

Reacties

Cookieinstellingen