Feest van de Geest gaat de hele regio door

eerder dit jaar werden de kerken bezocht, zoals hier in Ruinen.
Foto: Eigen foto

Meppel – In tal van kerken in de regio wordt het Feest van de Geest gehouden, wat betekent dat daar volop kunst is te bewonderen. Kerken in Hoogeveen, Zuidwolde, Koekange, IJhorst, Berghuizen, Ruinerwold, Ruinen, Beilen, Westerbork, Bovensmilde, Zweeloo, Sleen, Oosterhesselen, Hollandscheveld, Noordscheschut, Havelte, Dwingeloo, Diever,  Vledder, Wapserveen, Meppel, IJhorst, Havelte en Nijeveen zijn  open op 26, 28 en 29 mei en 4 tot en met 6 juni van 13.00 tot  17.00 uur.

In de kerken wordt kunst verbonden met het thema ‘In Vuur en Vlam’. Ook zijn er in verschillende kerken extra activiteiten, zoals concerten, lezingen, Franse chansons en orgelconcerten. Alle informatie daarover is te vinden op internet: www.feestvandegeest.nl.

Het is volgens de organisatie een prachtige gelegenheid om te zien hoe kunstenaars geïnspireerd zijn door het thema ‘In Vuur en Vlam’ en te genieten in een mooie omgeving van de architectuur van oude en nieuwe kerken.

De kunstroute wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd door de stichting Feest van de Geest en is een initiatief van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Foto’s: Feest van de Geest

Reacties

Cookieinstellingen