Voorjaarsmarkt bij biologische boerderij De Pieperije

Arno de Snoo.
Foto: Benny Spin

Veeningen – In het Reestdal op de grens van Drenthe en Overijssel ligt het Rustpunt De Pieperij. Op deze monumentale boerderij worden runderen gehouden die het natuurland van het Drentse Landschap begrazen. Op 14 mei is daar een voorjaarsmarkt.

Fietsers kunnen bij dit Rustpunt even pauzeren en gezellig onder de lindeboom gaan zitten voor een kop koffie, thee, fris of boerenijs. Twee keer per jaar is er een slachtdag en de belangstelling daarvoor neemt toe, concludeert eigenaar Arno De Snoo. Hij zag dat er ‘lokaal nog veel meer mooie dingen’ gebeuren.  Reden genoeg om samen met zijn vrouw Ana een grote voorjaarsmarkt te organiseren.

Proeven en beleven

Ruim twintig standhouders uit de regio zijn deze dag aanwezig om de bezoekers kennis te laten maken met biologische- en fairtradeproducten uit het Reestdal.  Er is deze dag van alles te zien, te proeven en te beleven.  Behalve vlees van de eigen varkens en koeien zijn dat onder andere wijn, groenten, eieren, worst, zuivel, kaas en sushi. Iemand uit de buurt gaat een Pakistaanse lekkernij bereiden.  Kennis maken met lokale voedselproducenten en zien waar je voedsel vandaan komt,  dat is volgens De Snoo de belangrijkste insteek van deze dag. De voorjaarsmarkt is van 9.00 tot 16.00 uur. Adres: Pieperij 7 in Veeningen. Entree is gratis.

Reacties

Cookieinstellingen