Kerstnachtdienst hervormd Zuidwolde is online te volgen

Hervormde kerk
Hervormde kerk
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Op kerstavond is er traditiegetrouw altijd de Kerstnachtdienst in de Hervormde Kerk. Ook dit jaar is staat deze bijzondere dienst op het programma van 24 december, maar door corona nog steeds anders dan ‘normaal’. Ondanks de beperkingen heeft de organisatie haar best gedaan om toch weer een mooie kerstdienst voor te bereiden.

Voorganger is Hans Lowijs. Een beperkte afvaardiging van het koor El Jakim verleent medewerking aan deze dienst. Deze zingt diverse prachtige kerstliederen. El Jakim staat onder de enthousiaste leiding van dirigent Harold Kooij, die ook de piano bespeelt. Organist is Tim Vroom. Het thema is ‘Kerst zet de wereld op zijn kop’.

Het is vanwege de avond-lockdown niet mogelijk om deze dienst live bij te wonen in de kerk. De dienst wordt online uitgezonden via de livestream op www.hervormdzuidwolde.nl of via Kerk-TV (voor abonnees). Terugkijken kan uiteraard ook op een later tijdstip.

Daken voor Armenië

De collecte in deze dienst is bestemd voor ‘Daken voor Armenië’, een prachtig project waar de gemeenteleden Theo en Roelof Courtz nauw bij betrokken zijn. In oktober zijn ze met een groep naar Armenië geweest en hebben daar veel dankbaar werk kunnen doen. Voor 2022 staat een nieuw bezoek gepland en daar is opnieuw geld voor nodig om de mensen daar letterlijk te kunnen helpen aan een droog dak boven hun hoofd. Tijdens de dienst kunt u zien op welke wijze u uw gift kunt overmaken.

De kerstnachtdienst begint om 22.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen