Wilde Buiten Dag bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Hutten bouwen.
Foto: Janko van Beek

Ruinen – Natuurmonumenten organiseert in de herfstvakantie Wilde Buiten Dagen in verschillende natuurgebieden in Nederland, waaronder het Dwingelderveld. Daar ontdekken kinderen spelenderwijs meer over de natuur tijdens het klimmen, spoorzoeken, huttenbouwen en vuur maken met de boswachters en ervaren ze wat ze zelf allemaal al kunnen. Natuur geeft kinderen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen.

Kinderen en hun ouders kunnen zaterdag 23 oktober terecht op de Wilde Buiten Dag bij bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. De boswachters van Natuurmonumenten leiden de kinderen in een dag op tot Boswachter van OERRR. Als de kinderen aan het einde van de dag alle opdrachten in hun boekje hebben afgerond, ontvangen ze hun Boswachter van OERRR-diploma.
„Na zo’n dag hebben ze wel een wasbeurt nodig,” weet boswachter Gina van de eerdere Wilde Buiten Dagen in Ruinen. „Gelukkig kun je de beleving nooit meer weg wassen!”

De Wilde Buiten Dagen zijn gratis toegankelijk voor kinderen die lid zijn van OERRR. Kinderen die geen lid zijn betalen een kleine bijdrage. Reserveren is wel noodzakelijk en kan via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.

Lekker klimmen, klauteren, verrekijken en knutselen: bij OERRR beleven kinderen de mooiste momenten, waardoor ze een band met de natuur krijgen. OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat kinderen van 0 tot 12 jaar en hun (groot)ouders bij de natuur wil betrekken.

Reacties