Informatiecentrum De Zandstee bij Lhee gaat in winterslaap

Drents heideschaap.
Foto: Marius Visser

Lhee – Coronatijd, coronamaatregelen: dat betekent winterstop voor informatieruimte de Zaandstee bij de schaapskooi in Lhee. Van 1 november tot 1 maart 2021 kan Natuurmonumenten de anderhalve meter afstand voor bezoekers en onze vrijwilligers in de gezellige maar kleine ruimte niet voldoende waarborgen.

De ruimte in de Zaandstee is beperkt en daarom is bij het begin van de corona-uitbraak al besloten om geen publiek meer binnen te ontvangen. Gelukkig zat het weer van de zomer mee en hebben de vrijwilligers veel  bezoekers buiten te woord kunnen staan. Maar nu, in de herfst en de winter, kunnen we niet bieden wat we graag willen; een warme, gastvrije ontvangst, aan de koffietafel, met uitzicht op het mooie Dwingelderveld.

Wolworkshops

In de tussentijd is het wolteam van de Zaandstee volop bezig met de voorbereidingen van wolworkshops in 2021. De data van de workshops komen op de website van Natuurmonumenten te staan. Wie volgend jaar mee wil helpen als gastheer- of vrouw in de Zaandstee, kan zich melden, want er is nog plaats voor nog twee vrijwilligers. Stuur voor meer informatie een mail met gegevens naar [email protected]

Reacties