Verhalenmarathon tijdens de Nacht van de Nacht

Vrijwilligers Huus van de Taol bijeen.
Foto: Eigen foto

Dwingeloo – De verhalenmarathon tijdens de Nacht van de Nacht in Dwingeloo gaat dit jaar anders dan anders. „Jammer genoeg kunnen we dit jaar in het kader van de Nacht van de Nacht niet voor een wandeling met grote groepen de donkere bossen van het Dwingelderveld in”, weet streektaalambassadeur in Westerveld en organisator van deze activiteit, Ans Klok.

Zij en haar groep streektaalvrijwilligers deden dat al jaren vanaf Bospub De Boerdennen in Dwingeloo. Zij weten dat de wandeling met verhalenvertellers onderweg een succesvolle formule is. „Dit jaar het dan maar gewoon niet door laten gaan, is voor mij geen optie”, zegt Klok beslist. Creatief als ze is werkte ze, de coronamaatregelen in acht nemend, verschillende scenario’s uit. „Ik weet dat de Bospub een enorme buitenlocatie heeft en bezoekers daar in kleine groepjes zeker over 4 plekken te verdelen zijn. Anderhalve meter afstand binnen zo’n groep is dan absoluut ook nog mogelijk. Ikzelf vertel graag mijn eigen verhalen aan anderen en kreeg ineens het idee een marathon met streektaalverhalen te organiseren.”

Vertellers

Reden genoeg voor haar om voor zaterdag 24 oktober er nog drie vertellers bij te vinden. Freek Wiechers uit Dwingeloo, Jannes Westerhof uit Darp en Ger Veenstra uit Borger maken het kwartet compleet. „Ik ben erg blij met deze enthousiaste vertellers en proef de sfeer bij een vuur of de vuurtafels bij de Bospub nu al. We beginnen om 20.15 uur. Om geloop te voorkomen blijven de toehoorders op hun plek en rouleren de vertellers”, vertelt ze als organisator. “Aanmelden is verplicht. We willen maar een bepaald aantal gasten in een groep en tijdig kunnen stoppen als de limiet is bereikt.”

Aanmelden kan via: [email protected] of telefoonnummer 0521-597396. De entree bedraagt € 12,50 per persoon, dit is inclusief een kop koffie/thee, twee consumpties, een hapje en een gezellige nazit.

Reacties