Fruitpersdagen bij Landschap Overijssel in Mander en Balkbrug

Fruitpersdag.
Foto: Eigen foto

Balkbrug – Landschap Overijssel verzorgt het komende najaar weer twee Fruitpersdagen waar particulieren het fruit van hun eigen bomen tot sap kunnen laten persen. Woensdag 30 september komt de fruitpers in Mander, bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek en zondag 11 oktober is de fruitpers aanwezig bij bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug.

Vanaf 75 kilo appels en peren kunnen belangstellenden al bij de mobiele fruitpers terecht en gaan ze met heerlijke pakken fruitsap weer naar huis. De grote op een aanhanger gemonteerde fruitpers perst in een hoog tempo de appels en peren tot sap. Het sap wordt verwerkt in pakken van 5 liter, die ongeopend twee jaar houdbaar zijn. Als een pak eenmaal geopend is, kun je het zo’n twee maanden bewaren.

Eigen boomgaard

Het is een goede mogelijkheid om lang te genieten van het fruit uit eigen boomgaard. Op de website van Landschap Overijssel staat meer informatie, bewaartips voor het fruit en de mogelijkheid om je aan te melden.

Wie voldoende appels heeft, kan zich aanmelden en komen op één van beide dagen. Op 11 oktober dus bij de Wheem in Balkbrug.

Info: http://www.landschapoverijssel.nl

Reacties