Bijen- en Heidewandeling in het Reestdal

Bijen krijgen steun van scholen.
Foto: Mark Zekhuis

Oud-Avereest – Vanuit Bezoekerscentrum De Wheem houdt Landschap Overijssel zondagmiddag 9 augustus een Bijen- en Heidewandeling onder leiding van een gids.

Het is een wandeling waar insecten centraal staan. Insecten zijn nodig voor het bestuiven van de bloemen om voldoende vruchten en granen te kunnen vormen. Tijdens deze speciale bijen- en heidewandeling in het Reestdal gaan de deelnemers samen met de gids op stap. Onderweg vertellen zij alles over de bijen en de bloeiende heide, maar bijvoorbeeld ook over de droogte die er nu is en het effect daarvan op insecten. Het is volgens Landschap Overijssel een leuke en interessante excursie voor het hele gezin. Vooraf aanmelden is nodig omdat de groepsgrootte beperkt is. Aanmeldne kan via de website, donateurs wandelen gratis mee. www.landschapoverijssel.nl .

De deelname aan deze wandeling is mooi te combineren met een bezoek aan bezoekerscentrum De Wheem. Deze is elke zondag geopend vanaf 12.00 uur. In de Gelagkamer is momenteel een nieuwe expositie te zien met schilderijen van de uit Slagharen afkomstige Roelof Mulder.

Reacties