Uitgebreid onderhoud fietspaden Drents-Friese Wold

Onderhoud fietspaden.
Foto: Artizzl Media

Diever – Staatsbosbeheer begint vanaf 6 juli met uitgebreid onderhoud aan de fietspaden in het Drents-Friese Wold. Aannemer Avitec start de werkzaamheden op maandag 6 juli, die duren tot ongeveer 16 juli.

De halfverharde fietspaden krijgen een nieuwe bovenlaag en het groen rond de paden wordt gesnoeid en gemaaid. De overlast die fietsers tijdens de werkzaamheden kunnen ervaren wordt zoveel mogelijk beperkt.

Groot onderhoud

Ongeveer 37 kilometer van de fietspaden in het Drents-Friese Wold is eigendom van Staatsbosbeheer. Vooral de halfverharde fietspaden hebben het in de afgelopen jaren door vorst, nattigheid en droogte flink te verduren gehad. Daarom wordt de beschadigde toplaag verwijderd en wordt het fietspad weer egaal gemaakt. Overhangende takken langs het fietspad worden gesnoeid. Bovendien wordt een strook langs de fietspaden gemaaid. Zo zijn de fietspaden weer klaar voor de vele fietsers die het Drents-Friese Wold jaarlijks trekt.

Tijdelijk omleiding

Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers tijdelijk overlast ervaren. Waar de aannemer aan het werk is, wordt het fietspad afgesloten. Als dat mogelijk is, zorgen we voor een omleiding, of het wordt mogelijk gemaakt om lopend met de fiets aan de hand de werkzaamheden te passeren. Zodra een fietspad klaar is, wordt deze meteen weer vrijgegeven om de overlast zo kort mogelijk te laten duren. Waar routes voor menners en ATB’ers de fietspaden kruisen, komen rijplaten om overlast voor deze groepen te voorkomen.

Reacties