Bezoekerscentrum Drents-Friese Wold gaat weer open

Bezoekerscentrum Appelscha
Foto: Marleen Annema

Appelscha – Veel mensen bezoeken het prachtige natuurgebied Drents-Friese Wold. „Wij zijn verheugd dat wij weer mogelijkheden hebben om open te gaan voor het publiek. Tijdens de sluiting hebben wij ons goed kunnen voorbereiden op het ‘corona-proof’ open gaan van ons buitencentrum”, laat een woordvoerder van Staatsbosbeheer weten.

„De gezondheid van onze medewerkers en onze bezoekers zijn het belangrijkste. Daarom zijn er preventieve maatregelen genomen in en om het buitencentrum, zodat u ons veilig kunt bezoeken. Wij zijn er klaar voor.”

Belangstellenden kunnen zich laten informeren over de natuur of kunnen eens rondkijken in de winkel met diverse leuke cadeaus. Er worden nog geen excursies aangeboden en tevens kan het blotevoetenpad nog niet worden geboekt. Wel zijn er diverse mooie wandelroutes te lopen in het gebied.

Kabouterpad

Voor de kinderen is er een aangepaste vorm van het kabouterpad; het plezier zal er niet minder om zijn. Een rode puntmuts en het kabouterspeldje mogen mee naar huis. Ook het paddenpad, het familiepad en diverse andere wandelroutes bezorgen een prachtige natuurbeleving. Is er na een mooie wandeling nog energie over? Dan biedt de speelweide genoeg mogelijkheden om uit te razen.

Onder het genot van een hapje en een drankje kan iedereen bij het restaurant IJgenwijs napraten over de natuur in het Drents-Friese Wold.

Per 2 juni gaat het centrum open op doordeweekse dagen open van 10.00-16.00 uur.

Reacties