Pingoruïnes en smeltwaterdalen bij Drentsche Aa

Drentsche Aa.
Foto: Eigen foto

Oudemolen – Het Beekdallandschap van de Drentsche Aa in Noord Drenthe behoort tot de mooiste natuurgebieden van ons land. Naast de prachtige natuur is het gebied ook rijk aan geologische relicten daterend uit de periode van de ijstijden. Zondag 15 maart kun je hier mee kennismaken.

Vanaf Midden Drenthe stromen een groot aantal kronkelende beekjes, die hun bestaan deels ontlenen aan de smeltende ijskap uit boven genoemde ijstijden,  noordwaarts, door een schitterend natuurgebied met veel bos, heide en duingebied, om uiteindelijk van oorsprong via de stad Groningen, uit te komen in zee. Een groot deel van het stroomgebied van de Drentsche Aa beken heeft de status van Nationaal Park en wordt dan ook beschermd.

Onder leiding van een natuur- en landschapsgids kan worden deelgenomen aan een ca. 2 uur durende voorjaarswandeling door het meest gevarieerde deel van het natuurgebied tussen Zeegse en Gasteren. Onderweg geeft de gids in het kort uitleg over de natuur (flora en fauna)  en de nog steeds zichtbare geologische ontstaansgeschiedenis, zoals onder meer pingo ruïnes en smeltwaterdalen. De wandeling is geschikt voor jong en oud en verloopt in een ontspannen tempo.  De wandeling vindt plaats op zondagmiddag 15 maart en start om 14.00 uur bij Herberg De Fazant   Hoofdweg 118 in Oudemolen. Info/opgave tel. 0627451052.

Reacties