Roofvogels spotten met Staatsbosbeheer

Buizerd in de lucht.
Foto: SBB

Appelscha – Liefhebbers kunnen zaterdag mee op de fiets op zoek naar roofvogels bij Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha.

Het Nationaal Park bestaat voor het grootste gedeelte uit bos, maar het is ook een gebied waarin waardevolle landschappen voorkomen als het Aekingerzand, een groot en uniek stuifzandgebied ook wel bekend als de ‘Kale Duinen’. Dwars door het park stroomt het beekje de Vledder Aa. De gids van Staatsbosbeheer neemt u tijdens deze fietsexcursie mee op een ontdekkingstocht door het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Leefgebied

Door de verscheidenheid in leefgebied komen er in dit Nationaal Park veel verschillende soorten roofvogels voor. In de wintertijd zijn deze vogels makkelijker te spotten, waardoor dit een goed moment is voor een excursie. De balts van de buizerds begint in februari, waarbij deze imposante roofvogels afhankelijk van de thermiek luid miauwend in de lucht hangen en elkaar het hof maken. De fietstocht is ongeveer 15 km lang en de excursie is geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 jaar. Je zal merken dat er meer roofvogels zijn dan dat je denkt in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Leer kijken waardoor je zelf meer zal zien…

Datum: zaterdag 14 maart van 13.30 tot 15.30 uur. Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, Appelscha. Tips: Eigen fiets mee, verrekijker en donkere kleding. Kosten: € 6,- volwassenen, € 4,00 kinderen t/m 12 jaar.

Aanmelden noodzakelijk: www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold

Reacties