Vaartocht door de rietlanden

Rietlanden
Foto: Philip Friskorn

Ossenzijl – Stap in de overdekte rondvaartboot en vaar mee door de rietlanden van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De schipper voert je mee door het prachtige rietlandschap waar volop wordt gewerkt door de riettelers die in deze periode aan het rietsnijden zijn.

Het riet wordt nu gesneden in het veld. Als het is gesneden worden er dikke bossen van gemaakt ; de zogenaamde “veldbossen”. Deze veldbossen worden aan de waterkant neergezet voor het vervoer per boot naar de opslagplaats waar het riet later wordt doorgebonden tot handelsbosjes. In deze tijd is het prachtig om door de velden te varen vanwege de mooie vergezichten, het gele rietland en het blauwe wat mooi tegen elkaar afsteekt en een heel speciale sfeer geeft. Ook de vogels zijn teruggekeerd en laten hun zang horen en baltsvluchten zien, kortom de natuur komt in zijn volle glorie weer tot leven.

Data de hele maand maart op zaterdag en zondag, plus zondag 5 april. Start 13.30 uur. Duur: 1,5 uur. Kosten: € 10,75 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen. Aanmelden: Bezoekerscentrum Weerribben, 088–284 3470 / 06-537 84 651. E-mail: [email protected]

Reacties