Excursie ‘Het Reestdal ontwaakt’

Meidoorn ontwaakt.
Foto: Kristianne van der Put

Oud-Avereest – Op zondag 8 maart luidt Landschap Overijssel het voorjaar in met een voorjaarswandeling door het Reestdal. Tijdens de wandeling zal je ontdekken dat de natuur langzaam wakker wordt en zich gereedmaakt voor een periode van groei en bloei. De wandeling onder begeleiding van twee gidsen start om 13.30 uur vanaf Bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest (Balkbrug).

Ook al kunnen de voorjaarsmaanden nog erg fris en grillig zijn; de natuur begint al wel te ontluiken. Knoppen in bomen en struiken beginnen te ontwikkelen, de eerste bomen die hun stuifmeel verspreiden, het gras dat langzaam groener kleurt. Maar ook de vogels die hun lied zingen, in een poging een geschikte wederhelft te verleiden. Loop gezellig mee en voel het voorjaar naderen. Na de lange, grijze winter is het heerlijk om een frisse neus te halen in het mooie Reestdal, zeker met de belofte van het voorjaar in het verschiet!

Enthousiaste vrijwilligers

Deze voorjaarsexcursie duurt ongeveer twee uur. Aansluitend is er nog volop tijd om rond te kijken in Bezoekerscentrum De Wheem. In dit seizoen verwelkomen enthousiaste vrijwilligers alle bezoekers van De Wheem op zondagmiddag tussen 12.00-17.00 uur met een hartelijk woord, algemene informatie over het centrum en omliggende natuurgebied en natuurlijk met een kop koffie in de gelagkamer of op de deel.

Praktische informatie

De kosten voor deze excursie bedragen 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel en de andere Landschappen wandelen op vertoon van hun donateurspas gratis mee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Deze excursie wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.

Reacties