Veel te doen in Buitencentrum Drents-Friese Wold

Vuur maken.
Foto: Staatsbosbeheer

Appelscha – In de voorjaarsvakantie is er weer van alles te beleven bij Buitencentrum Drents-Friese Wold. Op woensdag 19 februari kun je mee doen aan de “Wild op woensdag. Op 21 of 26 februari kun je op van alles leren over vogels in de winter. Of kom zaterdag 22 februari naar de demonstratie vogel prepareren.

Wild op woensdag: In het Drents-Friese Wold geven we meer ruimte aan wilde natuur. De hand van de mens wordt steeds minder zichtbaar. Nu al kun je volop genieten van verstilde plekjes, eindeloze vergezichten en vele bijzondere planten en dieren.

Deze middag staat volledig in het teken van wilde natuur met tal van uitdagende activiteiten voor kinderen. Leer spoorzoeken, vuur maken en ontdek wat je uit de natuur kan eten. Woensdag 19 februari van 13.30-15.30. Deelname bedraagt € 5,00 per persoon.

Vogels in de winter: Kom naar het Boswachterslab in Buitencentrum Drents-Friese Wold en leer over vogels in de winter. We gaan eerst lekker naar buiten op zoek naar de vogels die hier overwinteren. Na afloop mag je zelf een nestkastje timmeren zodat de vogels ook in jouw tuin de winter goed doorkomen. Vrijdag 21 en woensdag 26 februari, start 13.30 uur. De kosten zijn € 7,50 per kind, inclusief het maken van een eigen nestkastje.

Demonstratie prepareren: Prepareren, oneerbiedig ook wel opstoppen genoemd, is meer dan een techniek. Een preparateur is een kunstenaar. Hij of zij moet niet alleen kunnen boetseren maar het dier ook een natuurlijke houding geven. ‘ Hoe leeft?’ maar vooral ook ‘hoe beweegt het dier?’ zijn belangrijke vragen voor de preparateur. Karst Landman laat op zaterdag 22 februari zien hoe hij dieren zo levensecht mogelijk prepareert. Natuurlijk mag je hem alles vragen! Doorlopend tussen 10.30 en 15.30 uur.

Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha

Tijdens de voorjaarsvakantie is het Buitencentrum dagelijks open van 10.00-16.00 uur.

Aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Buitencentrum Drents-Friese Wold: 0516-464020 of [email protected]

Reacties