Wandeling in het Reestdal, landschap in stilte

Reestdal, de Wheem.
Foto: Willem Heideman

Oud-Avereest – Stilte is een kostbaar iets, want waar is het nog echt stil om je heen? En wanneer nemen we de tijd om die stilte te horen? De natuurlijke leefomgeving van allerlei planten en dieren vormt voor ons vaak slechts een decor waar we ons onbewust doorheen bewegen. Veel van de stilte die het omringende landschap biedt en de rust die daar van uit gaat, gaat dan letterlijk aan ons voorbij. Iedereen die dit gevoel van rust wil ervaren, is welkom op 9 februari om 13.30 uur om samen met de gidsen van Landschap Overijssel mee te lopen.

Tijdens deze zondagmiddag gaan we wandelen in stilte door het rustige Reestdal. Al wandelend wordt je hoofd “leeg” en wordt de rust van de omgeving een deel van jezelf. Je zintuigen gaan meer open staan, nemen subtielere prikkels waar. Ritselende bladeren onder je voeten, de geuren van het bos prikkelen je neus. De wind streelt langs je wangen en in het spiegelende water zie je de eindeloze hemel. Stilte is helend, geeft rust en ook nieuwe energie. Neem die stilte uit het Reestdal met je mee en geniet lang na.

Welkom bij De Wheem

Bezoekerscentrum De Wheem is op zondag 9 februari geopend vanaf 12.00 uur. Onze vrijwilligers verwelkomen je graag in de gezellige Gelagkamer om te genieten van een lekkere kop koffie, thee of warme chocolademelk. En heb je de overheerlijke Reestdalkoek van onze vrijwilliger Willy Moes al eens geproefd? Mag je niet missen! De kids kunnen zich vermaken op de deel: spelen in de kinderhoek of de informatieve Dassenburcht bezoeken; het kan allemaal!

Waar en wanneer?

De wandeling start op 9 februari om 13.30 uur bij bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel te Balkbrug. De wandeling duurt ongeveer twee uur. De bijdrage is € 5,- per persoon (kinderen € 2,50). Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas evenals donateurs van de andere Landschappen. Opgave is niet nodig. Deze wandeling wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl

Reacties