Spoorzoeken in het Reestdal vanuit de Wheem

Bezoekerscentrum DeWheem
Foto: Overijssels Landschap

Oud-Avereest – Landschap Overijssel verzorgt zondag 12 januari een interessante excursie in het veelzijdige Reestdal. Al wandelend vertelt een deskundige natuurgids meer over de verschillende sporen die in dit natuurgebied te vinden zijn. De excursie start om 13.30 uur vanaf Bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest (Balkbrug). Wandel mee en ga op zoek naar de vele sporen in het Reestdal.
Bij sporen denken we vaak meteen aan dieren. Ook tijdens deze excursie hoopt de natuurgids sporen van dassen, ree├źn en andere, kleinere bewoners van het Reestdal te ontdekken. Maar er zijn ook andere invloeden zichtbaar in dit dynamische natuurgebied. Zo heeft het kronkelende beekje de Reest duidelijk haar sporen nagelaten in het landschap dat zich hier in de loop der eeuwen heeft gevormd. Ontdek deze en andere sporen en maak kennis met natuurlandschap in het Reestdal.

Enthousiaste vrijwilligers

Deze verrassende excursie duurt ongeveer twee uur. Aansluitend is er nog volop tijd om rond te neuzen in Bezoekerscentrum De Wheem. Tussen 12.00 en 17.00 uur verwelkomen enthousiaste vrijwilligers alle bezoekers met een hartelijk woord, algemene informatie over
het centrum en omliggende natuurgebied en natuurlijk een kop koffie in de gelagkamer of op de deel.
De kosten voor deze excursie bedragen 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel en de andere Landschappen wandelen op vertoon van hun donateurspas gratis mee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Deze excursie wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij.

Reacties