Vollemaanwandeling door het Aekingerzand

Volle maan in Aekingerzand.
Foto: Kees van der Klauw

Elsoo – Zet je zintuigen op scherp tijdens de Vollemaanwandeling bij Staatsbosbeheer op vrijdag 10 januari. Samen met de gidsen van Staatsbosbeheer dwaal je over door de maan verlichte duinlandschap van het Aekingerzand. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. Meld je je vooraf aan via www.staatsbosbeheer.nl/vollemaandfw om een plekje te verzekeren.

De volle maan zorgt voor de enige verlichting in de duisternis. Heb je wel eens ervaren dat maanlicht, net als zonlicht schaduwen werpt?  De gidsen vertellen leuke wetenswaardigheden over de sterrenhemel;  hopelijk is het helder en kunnen we veel sterrenbeelden ontdekken. Tijdens de tocht zetten we onze zintuigen op scherp, in de nacht hebben we immers al onze zintuigen nodig!

De invloed van de maan

Eén nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan in. Vanaf de aarde is nu de door zonlicht weerkaatste zijde van de maan helemaal te zien: het is volle maan. Volle maan heeft invloed op de natuur. Zo zijn de getijden van zee op dat moment het sterkst. Maar dit maandelijkse natuurverschijnsel spreekt ook tot de verbeelding. Al eeuwenlang doen volksverhalen de ronde, over weerwolven, bij maanlicht huilende wolven en ronddolende witte wieven…

Datum: vrijdag 10 januari, 18.30 – 21.00 uur. Start: Camping Wilhelminahoeve, Canada 3, 8424 SR Elsloo Tel. 06-53592959. Kosten: € 9,00 volwassenen; € 6,00 kind t/m 12 jaar inclusief koffie, thee of chocomelk.

Aanmelden noodzakelijk: via www.staatsbosbeheer.nl/vollemaandfw

Reacties