Italiaans kerstconcert in Clemenskerk door het gerenommeerde Apollo Ensemble

Apollo Ensemble.
Apollo Ensemble.
Foto: Wouter Jansen

Havelte- Het Apollo Ensemble onder leiding van David Rabinovich voert donderdagavond 29 december een Italiaans Kerstconcert uit. Het wordt een concert zoals dat in de barokperiode geklonken zou kunnen hebben. Er worden vocale en instrumentale werken van Monteverdi, Corelli, Vivaldi en Scarlatti uitgevoerd. Het gehele programma is te vinden op www.apollo-ensemble.nl/event/italiaanse-kerstvesper.

Dit kerstconcert wordt in de laatste anderhalve week van dit jaar uitgevoerd in Almere, Leeuwarden, Amsterdam en dus in Havelte. De Clemenskerk is dan geheel in kerstsfeer aangekleed.

Internationaal gezelschap

Het Apollo Ensemble is een internationaal gezelschap, de musici komen uit alle windstreken. Het gezelschap heeft op veel grote internationale podia gespeeld. Artistiek leider is de van oorsprong Oekraïense violist David Rabinovich. Hij heeft zijn internationale sporen ruimschoots verdiend en is ook al zeventien jaar prominent lid van het Amsterdam Baroque Orchestra onder leiding van  Ton Koopman.

De musici kiezen uit overtuiging voor historische instrumenten en bijbehorende speeltechnieken. Dit vinden zij de manier om zo dicht mogelijk bij de bedoelingen en de klankwereld van de oude meesters uit de barokperiode te komen.

PodiumParel Westerveld

Dit concert wordt georganiseerd door PodiumParel Westerveld (www.podiumparel.nl). Deze organisatie is gevormd na de bijzondere uitvoeringen in Westerveld van zowel de Boerencantate van Bach (zomer 2021) als van Bach’s Koffiecantate (afgelopen zomer).

PodiumParel wil muzikale, theatrale, literaire en andere culturele activiteiten in Westerveld en omgeving organiseren. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Cultuurfonds Westerveld.

Het Kerstconcert op 29 december begint om 20.00 uur. Kaarten: € 22,50 per persoon (€ 12,50 voor 18-min); ze zijn verkrijgbaar via een mailtje naar [email protected]

(Foto van het Apollo Ensemble door Wouter Jansen)

Reacties

Cookieinstellingen