Huus van de Taol zet de deuren lös, open huis op 19 november

Beurtbalkjes in het Drents.
Beurtbalkjes in het Drents.
Foto: Artizzl Media

Beilen – Streektaalorganisatie Huus van de Taol in Beilen houdt op 19 november open huis.  Dit gebeurt ter ere van het 15-jarig bestaan van het Huus, de medewerkers en vrijwilligers laten die dag zien wat er allemaal gebeurt om het Drents uit te dragen. Daarnaast is er ‘s middags een Drentse pubquiz: de Grote Streektaolstried.

Tussen 10 en 16 uur is er van alles te doen: bezoekers kunnen een kijkje nemen in het Huus, een broescursus Drents volgen, luisteren naar Drentstalige poëzie of zelf hun best doen om een Drents sinterklaasgedicht te schrijven. Voor kinderen is er een voorleesuurtje en een spannende speurtocht.

Ook de projecten waar het Huus momenteel mee bezig zijn te zien en er is een boekenmarkt. Verder zendt Radio Drenthe het programma Hemmeltied de hele ochtend live uit vanuit het Huus van de Taol en komt winnaar van het Drents Liedtiesfestival 2022 Rick Hilberts optreden. De uitsmijter van de dag is de Grote Streektaolstried in de raadszaal van het gemeentehuis: groepen die mee willen spelen kunnen zich opgeven via huusvandetaol.nl/streektaolstried. Voor schrijvers van Drentse poëzie is er loketpoëze: in de hal van het gemeentehuis kan iedereen die dat wil eigen Drentstalig werk voordragen. Aanmelding hiervoor kan op huusvandetaol.nl/loketpoezie. Het Huus van de Taol is de streektaalorganisatie die het Drents promoot met als doel om het een taal te laten zijn waar de gebruikers trots op zijn en die niet-gebruikers waarderen.

Foto: Artizzl media

Reacties

Cookieinstellingen