Wolder Woorden klinken in Theaterschuur in Linde

Ria Westerhuis.
Ria Westerhuis.
Foto: Artizzl media

Linde  – Door de jaren heen zijn er schrijvers en zangers actief in en over De Wolden. Op 30 oktober komt een aantal van hen opdrachten in de theaterschuur Linde.

„Hier op het platteland schrijven ze hun teksten, of ze wonen elders en schrijven over de Wolden. Al die Wolder Woorden komen in gedichten, verhalen en liedjes terecht. Soms gaan ze over onze streek. Soms zijn ze er door geïnspireerd. Soms hebben ze er helemaal niets mee te maken. Maar de overeenkomst is dat ze een Wolder onderlaagje hebben. In de tekst of in de maker er van”, mijmeren Jan Veenstra en Marga Kool, de eigenaars van de Theaterschuur. „Wij vinden het de moeite waard af en toe stil te staan bij de Wolder Woorden en hun geestelijke moeders en vaders. De eerste keer doen we dat op zondag 30 oktober.”

Muzikale kompaan

Om 14.30 uur treden dan op Ria Westerhuis, dichteres uit de Wijk; Kees Opmeer, schrijver uit Ruinen; Marius Klein, singer-songwriter uit Echten, met zijn muzikale kompaan Hendrik Luurtsema; Derk Jan ten Hoopen, schrijver/dichter uit Zuidwolde en Baukje Bloemert, redactrice uit Zuidwolde. Omdat Wolder Woorden ook gaat over Wolder schrijvers van weleer, belicht Baukje Bloemert in deze serie per keer een schrijver van vroeger. Deze eerste keer is dat Bonnie Kuik-Veendorp. Marga Kool en Jan Veenstra uit Linde leveren als gastvrouw en -heer ook een bijdrage.

De zaal gaat open om 14.30 uur. Het programma begint om 15.00 uur en kent een pauze. Om circa 17.00 uur is de voorstelling afgelopen, maar er zijn ruime mogelijkheden voor een nazit.

Entreeprijs: € 12,50 inclusief koffie/thee en cake vooraf.

Reserveren: via het contactformulier op www.theaterschuurlinde.nl. Of 0523-235001

Reacties

Cookieinstellingen