Wereldmuziek-vrouwenkoor in Koekangerveld

Foto: Pixabay / Frauke Riether

Koekangerveld – Zima is het wereldmuziek-vrouwenkoor dat op de maandagavonden in de Veldhoek in Koekangerveld bijeenkomt. Samen zingen de leden de winter door.

„We starten in de herfst en zingen door tot in april. Zima betekent ‘winter’ in onder ander het Servo-kroatisch en tegelijk is het de afkorting van Zingen op Maandag. Het is een laagdrempelig koor; we zingen omdat het fijn en verbindend is”, laat een bestuurslid weten.

Tijdens de repetities studeren ze nieuw repertoire in en in de repetities daarna wordt dit verder uitgewerkt met aandacht voor de taal, de stijl en klankkwaliteit en dus ook voor zangtechniek. „Dat betekent: geconcentreerd werken, zonder de gezelligheid uit het oog te verliezen en zonder naar een optreden toe te werken.”

Meerstemmige arrangementen

Het repertoire bestaat uit meerstemmige arrangementen van volksmuziek uit alle windstreken; Scandinavië, de Balkan, Israël, Armenië, Georgië, Zuid Amerika, Canada en dit is nog maar een kleine greep uit het veelzijdige repertoire.

Zima start dit jaar op 24 oktober en zingt door tot en met 3 april. Wie een keertje mee wil zingen, kan een mailtje sturen naar [email protected]. Dan wordt meer informatie verstuurd en kan een afspraak worden gemaakt om een keer vrijblijvend mee te repeteren.

Reacties

Cookieinstellingen