Olga Vocal Ensemble brengt licht in Ruinerwold met tournee Aurora

Olga Voca Ensemble.
Olga Voca Ensemble.
Foto: Eigen foto Olga

Ruinerwold – Het Olga Vocal Ensemble toerde eerder al door Nederland met haar sfeervolle concertprogramma Aurora. Op zondag 30 oktober treedt het ensemble op in de kerk van Blijdenstein in Ruinerwold, aanvang 15.30 uur.

Het internationale à capella herenkwintet dook voor het programma en het gelijknamige nieuwe album diep in de eigen ziel en koos een persoonlijke mix van liederen, van klassiek tot bekende hits, om licht te brengen in een tijd waarin we elkaar enigszins verloren hebben.

Terugkeer van het licht

Het programma bestaat uit werken die verhalen over de duisternis en liederen over de terugkeer van het licht. Met een snufje melancholie én humor brengt het vijftal muziek uit Estland, Finland, Rusland, Georgië en IJsland. Centraal staat een vijf minuten durende unieke compositie voor boventonen. Met de ogen dicht wordt het publiek in trance gebracht en hoort het noorderlicht (aurora) verschijnen. Klassieke klanken worden afgewisseld met nostalgische hits (met een knipoog uit 2022) zoals Het dorp of Midnight, the Stars and You.

Olga Vocal Ensemble, een vocaal mannenkwintet uit Utrecht, bestaat uit vijf professionele zangers afkomstig uit onder meer Nederland, IJsland en Rusland. Hun stemmen dansen in oorstrelende harmonie. Sinds de oprichting (2012) nam Olga Vocal Ensemble vier albums op, toerde door Europa en Amerika en initieerde afgelopen jaar Vox Virtual, een wereldwijd online koorfestival.

Alle optredens van Olga Vocal Ensemble zijn te vinden op:  www.olgavocalensemble.com/live

Reacties

Cookieinstellingen