Huus van de Taol viert jubileum met De Grote Drentse Streektaolstried

Drents aan de straat.
Drents aan de straat.
Foto: HvdT

Beilen – Streektaalorganisatie het Huus van de Taol heeft op 1 maart van dit jaar vijftien kaarsjes uitgeblazen. Ter ere hiervan wordt op zaterdag 19 november De Grote Drentse Streektaolstried gehouden in Beilen.

In deze Drentse pubkwis worden vragen gesteld over de Drentse taal, maar ook over muziek, cultuur, geschiedenis en actuele zaken. Verenigingen, clubs, families en vrienden uit heel Drenthe kunnen meedoen. Groepjes bestaande uit vier of vijf personen kunnen zich tot vrijdag 15 oktober opgeven.

Voor vijf euro per persoon krijgt iedereen een kop koffie, twee consumpties en een lekker borrelhapje. De strijd speelt zich af van 13.30 tot 16.00 uur. Aanmelden kan via www.huusvandetaol.nl/streektaolstried. Aanmeldingen worden verwerkt op datum en tijd van aanmelden. Als er geen plek meer is, volgt een plek op de wachtlijst.

De Grote Drentse Streektaolstried is onderdeel van het Lös Huus dat de Drentse streektaalorganisatie op 19 november organiseert. Meer informatie hierover volgt binnenkort. Het Huus van de Taol is de streektaalorganisatie die het Drents promoot met als doel om het een taal te laten zijn waar de gebruikers trots op zijn en die niet-gebruikers waarderen.

Foto: Huus van de Taol

Reacties

Cookieinstellingen