Cursussen Huus van de Taol beginnen weer in september

Foto: Huus van de Taol

Beilen – Al jaren verzorgt streektaalorganisatie Huus van de Taol cursussen over de Drentse taal en cultuur. Vanaf september begint het nieuwe cursusseizoen. Aanmelden is nu al mogelijk. De cursussen zijn geschikt voor nieuwkomers in de provincie Drenthe, maar zijn ook de moeite waard voor geboren en getogen Drenten.

Het cursusaanbod bestaat uit:

– Moi!-cursus: drie avonden waar u meer te weten komt over Drenthe, de inwoners, taal en cultuur.
– Drenthecursus: deze cursus omvat acht lessen en gaat verder in op muziek, tradities, literatuur en de achtergronden van de streektaal.
– Heeft u er nog geen genoeg van na de Drenthecursus? Wilt u nog verder de diepte in met de taal, muziek en literatuur? Dan is zes avonden Dieper deur Drenthe aan u besteed.

– Spellingcursus: na deze cursus kunt u schrijven in de officieel door de provincie vastgestelde Drentse spelling.

Alle cursussen worden verzorgd door kundige, door het Huus opgeleide docenten. Vaak verschilt een cursus in Borger van een cursus in Dwingeloo, omdat de docent vaak uit de directe omgeving komt.
Een cursus kan starten bij genoeg animo: zijn er minimaal 12 cursisten, dan kan de cursus starten.

Aanmelden kan via de website www.huusvandetaol.nl/cursussen of telefonisch via 0593-371010. Ook een dorps- of wijkvereniging, bibliotheek of andere organisatie die interesse heeft in een cursus van het Huus van de Taol kan dat via bovenstaande contactmogelijkheden laten weten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen