Jubileumtentoonstelling Tom Dorbeck in gemeentehuis

Werk van Tom Dorbeck.
Werk van Tom Dorbeck.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Ter ere van zijn 80e verjaardag exposeert Tom Dorbeck met een prachtige overzichtstentoonstelling van zijn oeuvre in het gemeentehuis in Zuidwolde. De expositie is vanaf heden, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, te zien tot en met 31 augustus. Op vrijdagmiddag 17 juni werd de tentoonstelling officieel geopend door wethouder cultuur Albert Haar.

Tom Dorbeck verwachtte dat zijn toekomst bij architectuur zou liggen. Hij begon dan ook als bouwkundig tekenaar en ontwerper. De beeldende kunst, waarmee hij zich inmiddels steeds meer was gaan bezighouden, won het echter van de architectuur. Als 17-jarige kwam hij in Bergen terecht, waar hij de Larense Schoolschilder Jaap Sax leerde kennen met wie hij bevriend raakte. Met hem bracht Tom vele uren in het atelier door. Op voordracht van Jaap en andere collega’s werd Tom werkend lid van het Kunstenaars centrum Bergen (KCB).

Ontwikkeling creativiteit

Op nummer 1 stond en staat voor Tom de ontwikkeling van creativiteit van de medemens. Daarom gaf hij gedurende 36 jaar cursussen in die richting en was hij leraar culturele vorming. Tom woont sinds 1996 in Berghuizen. Na de gemeentelijk herindeling kwam er een nieuw gemeentehuis in Zuidwolde. Tom Dorbeck nam de coördinatie op zich van de uitvoering van de zogenaamde 1%-regeling (1% van bouwkosten van een overheidsgebouw moet besteed worden aan kunstzinnige aankleding). Samen met zijn Drentse collega Delia Bremer is er een mooi resultaat geboekt. Dorbeck heeft veel tentoonstellingen in binnen- en buitenland op zijn naam staan, kijk voor meer informatie op: www.tomdorbeck.com

 

Reacties

Cookieinstellingen