Regiofinale Popsport in Borger

Foto:

Borger – Ze dromen van een carrière in de popmuziek. En hebben daarvoor de afgelopen maanden de eerste stappen gezet door deel te nemen aan het coachingsprogramma Popsport. Ieder van hen mocht meedoen aan workshops, speciale optredens en werd lid van het Popsport network. Daarnaast werden ze gecoacht door Robin Assen (Navarone) en Cynthia Weiss (CYNN).

Op 2 juli laten Bliss, LIEVS, LaJuulz, Nina Wood, Marieke Schenk en Madeloefje in Podium34 in Borger horen waarom zij het verdienen een volgende stap te zetten in hun carrière en deel mogen nemen aan het landelijke Popsporttraject. Publiek is van harte welkom bij het optreden. Entree is gratis en de deuren gaan om 18.30 uur open. De eerste act start om 18.45 uur.

Hard aan de slag

De band Bliss uit Emmen maakt alternatieve rockmuziek met invloeden van Arctic Monkeys, Foo Fighters en Nirvana. Het duo LIEVS (Assen) combineren gitaar en toetsen in zachte akkoorden met meeslepende verhalen.
De singer-songwriters Madeloefje (Drouwen), Marieke Schenk (Tynaarlo) en Nina Wood (Assen) maken lichte popmuziek. En LaJuulz (Emmen) brengt theatrale teksten op het geluid van de basgitaar en beats.

Na workshops van Inger van Calkar en Menno Timmerman zijn de deelnemers in juni hard aan de slag gegaan. Ze kregen tips over songwriting, maar ook over muziekmangement en podiumpresentatie. Dit alles komt 2 juli samen in een 20-minuten durend optreden van de jonge artiesten in Podium34.

Het zijn niet alleen zoete liedjes en rockmuziek die Drentse acts voortbrengen. Dylamic uit Gasselternijeveen is daar een goed voorbeeld van. Hij maakt rauwe Engelstalige hiphop. Dylamic is één van de Drentse Hit the North acts die momenteel hard aan de weg timmert en begin volgend jaar op Eurosonic staat. Hij is de supportact van de avond.

 

Bron: K&C. Foto (Bliss): Jan Lenting.

Reacties

Cookieinstellingen