Puppet International richt zich dit jaar op Duitse voorstellingen

Kaarten voor Puppet zijn vanaf vandaag te koop.
Foto:

Meppel – De vijftiende editie van Puppet International, van 19 tot en met 23 oktober, focust zich op extra veel voorstellingen uit Duitsland. Bij de vorige editie werd vooral gericht op Catalonië.

“Duitsland heeft een rijke poppenspelcultuur. Er zijn twee grote opleidingen voor poppenspelers in Berlijn en Stuttgart en er zijn veel poppenspelfestivals”, vertelt artistiek leider Elly Bakker. “Er worden veel traditionele voorstellingen gemaakt met marionetten en handpoppenspel, maar er wordt ook volop geëxperimenteerd met nieuwe technieken.”

Das Laboratorium komt met twee voorstellingen naar het festival. “Dat is vakmanschap voor de échte poppenspelliefhebbers.” Het gezelschap maakt kleine en intieme voorstellingen. Ook bijzonder is de productie ‘Heimat Neuhof: Panorama’ van de Duits-Nederlandse Silas Neumann, die het verhaal vertelt over zijn oma die moest vluchten in oorlogstijd. Door een klein kijkgaatje in een houten bouwwerk neemt hij zes bezoekers per voorstelling mee in haar verhaal.

De populaire routes van Puppet International keren ook weer terug: de Hapas-route, de Popp-en-Route en de audioroute. In de Hapas-route zijn er voorstellingen in drie restaurants in Meppel, tijdens de Popp-en-Route zijn er verschillende vormen van poppenspel op bijzondere locaties en voor de audioroute reizen bezoekers terug naar Meppel in begin twintigste eeuw, door middel van een een luisterroute. Onderweg zijn er dan drie voorstellingen.

Meer dan 250 voorstellingen

Puppet International is het belangrijkste festival voor poppen- en objectentheater in Nederland en Vlaanderen. Het vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 23 oktober op ruim 25 locaties in Meppel. Er staan dit jaar meer dan 250 voorstellingen van ruim 45 internationale makers op het programma.

Het festival opent op woensdag 19 oktober met een feestelijke openingsavond in de Grote Zaal van Schouwburg Ogterop. De kaartverkoop is vandaag gestart. Kaarten zijn te bestellen via www.schouwburgogterop.nl, het programma is te vinden op www.puppetinternational.nl.

Foto: Pierre Rigo

Reacties

Cookieinstellingen