Oud-leden Woudklank treden op met harmonieorkest

Woudklank.
Foto: Hilchien Leenheer

Zuidwolde – Op de oproep begin van het jaar aan oud-leden van Woudklank om mee te doen met een reünieconcert, werd enthousiast gereageerd door 34 personen. Samen met de 42 leden van het harmonieorkest vormen ze een indrukwekkend orkest. Ze treden op 18 juni van 19.00 tot 20.00 uur op in sporthal De Slenken in de Wijk.

Het gelegenheidsorkest is gevormd ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum dat Woudklank dit jaar viert. De deelnemers gaan 18 juni overdag repeteren onder leiding van oud-dirigent Henk Veneman. De organiserende commissie kijkt ernaar uit. „De meeste reünisten spelen nog muziek, maar al jaren niet meer bij Woudklank. Voor sommigen is dat wel 25 jaar geleden. Het wordt vast een prachtige dag met weerzien van vele oudgedienden”, aldus Dick Hein.

Het muziekrepertoire dat op 18 juni in de Wijk is te horen, is divers. Van marsmuziek tot filmmuziek van onder andere Ennio Morricone, van swing tot speciaal voor harmonie geschreven muziek en ook een muziekwerk, de Jupiter Hymne, bekend van de begrafenis van prinses Diana.

Het concert is gratis te bezoeken en begint om 19.00 uur in sporthal De Slenken in de Wijk. Voor meer informatie over de Woudklank en de jubileumactiviteiten, kijk op https://woudklank.nl.

Reacties

Cookieinstellingen