Kunstzinnige installaties van Adje Martens in de tuinen van Museum De Wemme

Werk van Adje Martens
Foto: Wemme

Zuidwolde – In de tuinen van Museum De Wemme in Zuidwolde zijn bijzondere kunstwerken van Adje Martens uit Nieuw Balinge te zien. Het zijn grote installaties van metaal, in combinatie met stenen, spiegels en/of glas. De meesten worden door de wind in beweging gebracht.

De installaties zijn tot eind oktober elke dag gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van Museum De Wemme.

Adje Martens is erg veelzijdig: dat wat er in zijn hoofd opkomt, kan hij met zijn handen maken. Zijn werk is fantasierijk. Dat blijkt ook uit de namen die hij aan zijn installaties geeft, zoals Hoogvlieger, Maanvlinder, Damocles en 5D Racer. Hij wordt geïnspireerd door natuurlijke vormen, Jugendstil, kathedralen, engelen en andere gevleugelden. Vaak werkt hij in series. Dat is in de tuinen van De Wemme duidelijk te zien. Er staan onder andere vier verschillende ‘5D Racers’ opgesteld.

Binnen- en buitenland

Zijn werk wordt tentoongesteld in binnen- en buitenland en aangekocht door zowel bedrijven als particulieren. Dit jaar staan er tot eind september ook zes van zijn werken in de beeldentuin Le Jardin Enchanté in Jodoigne in België.

De kunstenaar is altijd op zoek naar gast-tuinen waar hij zijn werken kan plaatsen. Wie die ruimte heeft en het een leuk idee vindt, kan  gerust contact opnemen met Adje Martens via zijn e-mailadres: [email protected]

Installatie van Adje Martens (Foto: De Wemme)

Reacties

Cookieinstellingen