OUI WE: Jongeren bestormen theaters

Foto:

Meppel – De vier grote theaters in Drenthe hebben elk een jongerenpanel in het leven geroepen om de 12- t/m 17 jarigen aan zich te binden. De jongeren hebben de handschoen opgepakt en bestormen de theaters onder de naam OUI WE.

‘Tijdens het brainstormen over namen kwam ook de optie langs om voor Franstalig of Engelstalig te gaan. Dat idee is blijven hangen. Ik bedacht dat ‘oui’ in het Frans en ‘we’ in het Engels hetzelfde klinkt en de betekenis JA WIJ vond ik helemaal leuk en passend bij ons omdat wij ook echt zelf evenementen gaan organiseren,’ aldus Jikke uit Meppel.

Opvallend was dat uit de 13 voorstellen de jongeren unaniem kozen voor OUI WE. De jongerenpanels van zowel De Nieuwe Kolk, Schouwburg Ogterop, De Tamboer als het ATLAS Theater zullen hun leeftijdsgenoten met name gaan bereiken vanuit de Instagram en TikTok-accounts van OUI WE.

Neon Discoparty
De jongeren zitten niet stil en hun eerste events staan dan ook al gepland. Zo wordt er in Emmen op 18 juni een Neon Discoparty georganiseerd, zijn de jongeren op 8 juli van harte welkom bij een jonge bekende singer-songwriter en dikke Afterparty in Assen. En staan op 8 juli ook de deuren in Hoogeveen open, de jongeren zijn daar welkom op een heus Mystery Event.

Zie voor meer informatie de websites van de verschillende theaters: detamboer.nlschouwburgogterop.nldnk.nl/ouiweatlastheater.nl/ouiwe.

Bron en foto: ATLAS Theater.

Reacties

Cookieinstellingen