Gekleurd Grijs: Culturele actiemaand voor senioren

Een fles verven.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Kunst, theater en muziek maken, rondleidingen volgen en voorstellingen bezoeken. In juni vindt de culturele actiemaand Gekleurd Grijs plaats. In heel Drenthe, ook in De Wolden,  organiseren instellingen en kunstenaars bijzondere activiteiten voor senioren. Van workshops tango tot acteren en van schilderen tot zingen.

In de gemeente De Wolden worden tijdens de actiemaand Gekleurd Grijs verschillende workshops aangeboden. Wat te denken van vilten bij The Barn Studio in Ansen. Tijdens deze workshop wordt op dinsdag 21 juni door middel van natvilten met merinowol een mandje gemaakt. Op 28 juni kunnen linosnedes gemaakt worden. Er worden dan afbeeldingen uit een stuk linoleum gemaakt die vergelijkbaar zijn met houtsnedes. In Galerie Femke Anne in Ruinen krijgen deelnemers iedere woensdagmiddag in juni een klein canvas tot hun beschikking om daar bloemen met reliëf op te schilderen. Voor alle workshops geldt dat ervaring niet nodig is.

Bloemen schilderen met Femke Anne. (Eigen foto)

Je kan de pot op

De geschiedenis van het kleinste kamertje staat centraal in de tentoonstelling ‘Je kan de pot op’ in Museum De Wemme in Zuidwolde. Het wc-gebruik van de hunebedbouwers tot aan nu wordt belicht. Er is ook een aantal wc-potten gepimpt met mooie taferelen. Deze expositie kan eenvoudig gecombineerd worden met een bezoek aan de Meule van Wassens.
Voor de coronapandemie vond Gekleurd Grijs in april plaats. De actiemaand is dit jaar verplaatst naar juni. De organisatie hoopt dat ouderen er na een lange coronaperiode weer wat makkelijker op uitgaan. Dat senioren de gezelligheid weer opzoeken en met andere ouderen in kleine groepen weer deelnemen aan culturele activiteiten. De cultuursector heeft de doelgroep gemist. De actiemaand is mogelijk dankzij bijdragen van de provincie Drenthe, Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe.

Op www.gekleurdgrijs.nl zijn alle activiteiten te vinden.

Reacties

Cookieinstellingen