Shakefestival in Diever biedt twee dagen muziek, theater en culinair vertier

Sfeer tijdens een eerder festival in Diever.
Foto: Marius Visser

Diever – Twee jaar lang was het niet mogelijk om gezamenlijk ‘los’ te gaan, maar op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni móet het dit jaar gaan lukken: Het Shakefestival in Diever. Hoewel het festival dit jaar kleinschalig van start gaat, staat het voor twee avonden gezelligheid met theater en muziek. Sfeer, kwaliteit, toegankelijkheid en verbinding staan voorop tijdens dit dorpsfeest voor íedereen.

„We shaken ons het pinksterweekend door met verschillende ShakeLabs in- en rond het centrum van Diever”, zegt voorzitter Erik Tigelaar. „Noem het een ‘klein Noorderzon’. De vrijdag staat volledig in het teken van theater, de zaterdag is er naast de theatervoorstellingen muziek en vertier en uiteraard lekker eten en drinken verzorgd door de lokale horeca.”

Shakespeare opgeschud

Het Shakefestival bestaat uit kleinschalige theatervoorstellingen op verschillende plekken in Diever. Stukken van Shakespeare worden opgeschud, door elkaar gegooid, als uitgangspunt genomen en opgeknipt. Het resultaat is verrassende theatervoorstellingen door jongeren van noordelijke culturele instellingen, begeleid door professionele theatermakers.

Het Shakefestival is een vervolg op het Midzomernachtdroomfestival van 2018 en 2019. Niet alleen de naam is gewijzigd, ook is het festival uitgebouwd naar een tweedaags festival. De organisatoren zijn allen mensen uit Diever en omgeving met ervaring in theater en muziek. Zo is Leander Breen van het Dieverse Roestvrij theater betrokken en werken Marinus Vroom, artistiek leider en acteur van theatergroep VisAVis uit Almere en Dorien Folkerts dramaturg bij Maas theater en dans uit Rotterdam aan het festival mee.

Jonge theatertalenten

Dorien: „Met het Shakefestival brengen we de inwoners van Diever in contact met jonge theatertalenten. Shake is met name voor jongeren, maar eigenlijk voor iedereen die van een feestje houdt. We schudden alles lekker op. Of je nu een theatermens bent of van muziek houdt, of je alleen gaat voor gezelligheid of voor een lekker hapje en drankje. Dit feest is voor iedereen.”

De kaartverkoop voor Shake gaat 1 mei van start. Je kunt tickets voor de verschillende ShakeLabs kopen via www.shakefestival.nl. Er is een beperkt aantal tickets per voorstelling beschikbaar.

Foto Marius Visser

Reacties

Cookieinstellingen