Bevrijdingsconcert De Wolden net het Meppeler Mannenkoor

Meppeler Mannenkoor.
Foto: MMK

Ruinen – Het in 2020 door corona afgelaste bevrijdingsconcert van het Meppeler Mannenkoor in de Mariakerk in Ruinen, staat nu voor 23 april gepland. Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente De Wolden.

Het koor bereidt zich voor op een reeks van maar liefst zeven concerten in 2022, waarvan het Bevrijdingsconcert De Wolden de aftrap vormt. Juist in deze tijd met de gruwelijke gebeurtenissen in Oekraïne is het goed stil te staan bij het feit dat wij hier al 77 jaar kunnen leven in vrijheid. Het concert wordt dan ook geopend met het Oekraïense lied ‘Nowa Radistj Stala’. Er volgt een breed scala aan mooie nummers die bij het thema passen. Aanvang van het concert is 20.00 uur.

Het Meppeler Mannenkoor is verheugd dat twee jaar na dato het Bevrijdingsconcert alsnog doorgang kan vinden op zaterdag 23 april om 20.00 uur in de Mariakerk in Ruinen. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Draad weer opgepakt

Het Meppeler Mannenkoor heeft begin 2022 de draad weer opgepakt en oefent inmiddels alweer enkele maanden onafgebroken en enthousiast op donderdagavond in het eigen gebouw in de Oosterboer in Meppel. Hoe anders dan de afgelopen twee jaar, waarin met grote tussenpozen slechts gedurende enkele korte periodes gezongen kon worden.

Na de opening met het Oekraïense lied ‘Nowa Radistj Stala’ is er aandacht voor de veelal jonge mensen die met hun leven de hoogste prijs hebben betaald voor andermans vrijheid. Dat komt onder andere tot uiting in de gevoelige liederen ‘In Flanders Fields’ en ‘Danny Boy’. In ‘Dear Land of Home’ wordt de liefde voor je land bezongen. Uit ‘Ode an die Freude’ komt de bekende zin ‘Alle Menschen werden Brüder’. Zomaar uit een greep uit de vele mooie werken die op het programma staan.

Veelzijdig repertoire

Het Meppeler Mannenkoor bestaat sinds 1926, zingt vierstemmig, heeft een veelzijdig repertoire en staat momenteel onder leiding van dirigent Roelof Bosma. Het koor wordt bij het Bevrijdingsconcert op piano begeleid door Mannes Hofsink en daarnaast zal Martin Oosterwijk enkele intermezzo’s verzorgen op zijn euphonium, ook wel tenortuba genoemd. Bij ‘Higland Cathedral’ , een Schots lied dat gaat over thuiskomen na de strijd, wordt het koor begeleid op de doedelzak door Michel Engel. Het Bevrijdingsconcert is met steun van gemeente De Wolden tot stand is gekomen. Ook in deze gemeente zijn vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Tijdens het concert wordt er een collecte gehouden waarvan de opbrengst hieraan ten goede zal komen.

Reacties

Cookieinstellingen