Jannetje Koelewijn, Ria Westerhuis en Rudi Wester in Literaire Hemel

Ria Westerhuis.
Foto: Artizzl media

Amen/De Wijk – De Literaire Hemel sluit vrijdag 8 april haar 20ste seizoen af met drie schrijvers, waaronder Ria Westerhuis uit de Wijk. Die presenteerde onlangs ook een nieuwe dichtbundel.

Aan de vooravond van de Boekenweek, die een ode is aan de eerste liefde, interviewt Annette Timmer Jannetje Koelewijn over Late liefde. In dit boek vertelt Margaretha H. Schenkeveld hoe ze als meisje van twaalf verliefd werd op Arie Hoekstra, haar leraar Grieks en vijfendertig jaar later met hem trouwde. En over haar andere grote liefde: de literatuur.

Ria Westerhuis wandelde de afgelopen jaren veel in het Reestdal en had daar ontmoetingen met mensen, dieren en met de elementen in de natuur. Het inspireerde haar tot nieuwe gedichten. Deze staan in Dwaalstroom. Inki de Jonge praat met Westerhuis over haar vijfde bundel waarin ook geschilderde portretten en QR-codes zijn opgenomen.

Strijd tegen onrecht

Jef Last overleed vijftig jaar geleden. Hij geldt als één van de meest geëngageerde en productieve schrijvers van het interbellum in Nederland. Zijn strijd tegen onrecht in de wereld, waar en hoe dan ook, is volgens biograaf Rudi Wester een rode draad in zijn leven. In Bestaat er een raarder leven dan het mijne schetst zij een beeld van deze Nederlands letterkundige vechtjas nummer één.

Het Weimar trio verzorgt in café De Amer de muziek. Aanvang 20.15 uur. Zie voor meer informatie www.literairehemel.nl Kaartverkoop: [email protected]

Bundel ‘Dwaalstroom’

Het eerste exemplaar van de nieuwe bundel Dwaalstroom van Ria Westerhuis werd op 26 maart uitgereikt aan Johan Veenstra, verhalenverteller uit de Stellingwerven. In deze bundel staan nieuwe gedichten in de streektaal van de Reest en in het Nederlands. „Bovendien staan er gedichten in die ik maakte bij werk van kunstenares Dineke Kraaijeveld uit Meppel. De cover is van Saskia Dingelstad uit Dalen. Tevens zijn er qr codes opgenomen zodat je mij ook kunt zien voordragen in een aantal filmpjes.”

De bundel is te bestellen via de website www.riawesterhuis.nl.  Inclusief verzenden 17,50 euro. Winkelwaarde 13,50 euro.

 

Reacties

Cookieinstellingen