Wouter Harbers musiceert met trompettist Maurice van Dijk

Wouter en Maurice.
Foto: Eigen foto

IJhorst – Pianist Wouter Harbers geeft maandelijks een koffieconcert in de Dorpskerk te IJhorst. Maandagmiddag 11 april is het een vrolijk concert rondom het thema ‘Lentekriebels…’. Samen met trompettist Maurice van Dijk laat Wouter vele soorten feestelijke muziek horen. De musici gebruiken hiervoor vier instrumenten: orgel, vleugel, trompet en bügel.

Het concert begint in hartje Londen, met een opgewekte Trumpet Tune van ruim drie eeuwen geleden (Purcell). Daarna naar Duitsland, voor een vrolijk lentelied van Mendelssohn (Frühlingslied) en ter afsluiting van dit blokje een spetterend orgelstuk van Bach: zijn Dorische toccata.

In Italië schijnt altijd de zon: dat hoort het publiek in een vrolijk concerto van Vivaldi. En in de Parijse zon doen gaan tijdens het koffieconcert even de ogen dicht met Faurés prachtige ‘Après un rêve’. Daarna gaan de bezoekers het museum in met een selectie uit Moussorgsky’s Schilderijententoonstelling, die eindigt bij De Poort van Kiev. „Hierbij staan we natuurlijk stil bij de situatie in Oekraïne”, laat Harbersweten. Er wordt afgesloten met Elgars fantastische ‘Land of Hope and Glory’. Aanvang 14.00 uur. Tickets via www.koffieconcerten.nl

 

Reacties

Cookieinstellingen