Schouwburg Ogterop begint campagne met teksten verspreid over de stad, ingesproken door Youp van ’t Hek

Onder meer Youp van 't Hek heeft teksten ingesproken voor Ogterop.
Foto:

Meppel – Op allerlei plekken in en om Meppel zijn de komende tijd gedeelten uit een poëtische theatertekst te zien. Die tekst is speciaal voor Ogterop geschreven door tekstschrijver Jibbe Willems.

Zijn tekst is speciaal voor Ogterop voorgedragen door cabaretier Youp van ’t Hek, actrice Lotte Dunselman en muzikant William Bossong. De teksten zijn onder meer te zien in video’s op schermen in een wachtkamer of etalage, of in de vorm van een quote op posters langs de weg.

Het maakt onderdeel uit van een nieuwe theatercampagne die de schouwburg is begonnen. “We beseffen dat we afgelopen jaren allemaal niet volop hebben kunnen genieten van al het moois dat theater biedt”, vertelt Natalie Straatman, directeur van schouwburg Ogterop.

De gedachte van de tekst is dat er meer bindt tussen theater en publiek dan dat er scheidt. “Zo zien wij dat ook. En vriendschap is een prachtige vorm van verbinding.”

Vernieuwbouw

Ogterop wil met de campagne de band met haar publiek versterken. “Omdat er een grote vernieuwbouw start in 2024, is het extra belangrijk dat we mensen goed op de hoogte kunnen houden van de vorderingen hiervan. We gaan dan natuurlijk ook een lange periode dicht en gaan dan voorstellingen programmeren op andere locaties. Goede communicatie is daarbij van essentieel belang. Zo weten theaterliefhebbers ons ook tijdens de vernieuwbouw te vinden.”

Het theatergebouw is verouderd en is toe aan een grondige update. De grote zaal blijft behouden, maar voor de rest gaat Ogterop flink op de schop. Naar verwachting kan de raad eind 2022 een besluit nemen over een uitgewerkt voorstel voor de vernieuwbouw van Ogterop.

Theatervriend

Het filmpje waarbij de tekst wordt voorgedragen is eind maart te zien op de website van de schouwburg. Iedereen die zich de komende tijd aanmeldt als Theatervriend, krijgt dat een jaar gratis. Aan zo’n vriendschap zitten voordelen verbonden, zoals voorrang op de kaartverkoop of korting op bepaalde voorstellingen. Theatervriend worden kan op www.schouwburgogterop.nl.

Reacties

Cookieinstellingen