Drents Museum verwerft schilderij van Duits talent Titus Schade

Foto:

Assen – Het Drents Museum in Assen heeft het schilderij Die Drei Windmühlen uit 2020 van de Duitse kunstenaar Titus Schade verworven. Schade wordt beschouwd als een van de aanstormende talenten van de hedendaagse Duitse schilderkunst.

Directeur Harry Tupan: ‘Titus Schade staat momenteel zeer in de belangstelling, getuige zijn recentelijke solo’s in galerieën en musea. Zijn werk is een meer dan welkome aanvulling voor onze eigen collectie Neue Leipziger Schule’. De aankoop van het werk is mede mogelijk gemaakt dankzij de Vriendenloterij.

Leipzig

Titus Schade (1984, Leipzig) woont en werkt in Leipzig, waar hij studeerde aan de Hochschule für Grafik und Buchkunst. Hij studeerde als masterstudent af bij Neo Rauch. Schade schildert complexe structuren, vaak gebruikt hij daarvoor vakwerkhuizen en kerken. De werken lijken plat en tweedimensionaal, alsof ze uitgesneden zijn, waarbij het perspectief onconventioneel is.

Met de aankoop van het werk van Titus Schade versterkt het museum zijn collectie hedendaagse figuratieve kunst. Deze collectie is een van de belangrijke pijlers van het Drents Museum. Al veertig jaar verzamelt het museum werken op dit gebied. Het resultaat is een grote en diverse collectie die het museum grotendeels heeft kunnen opbouwen dankzij de steun van de Stichting Vrienden van het Drents Museum.

 

Bron en foto: Drents Museum.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen