Noord Nederlands Orkest zendt concerten live uit bij RTV Drenthe

Kerstconcert NNO.
Foto: NNO

Groningen – Het Noord Nederlands Orkest brengt op 17, 18 en 19 december het Kerstconcert. In respectievelijk Drachten, Leeuwarden en Groningen speelt het orkest naast een aantal typisch Engelse ‘Christmas carols’ en traditionele Duitse kerstliedjes ook muziek van Georg Friedrich Händel. Alle drie data zijn, door de beperkte zaalbezetting (30 man publiek) al uitverkocht. Gelukkig kan iedereen die niet in de concertzaal is, het concert toch beleven.  Het concert is op 17 december vanuit Schouwburg De Lawei in Drachten live te zien vanaf 20.00 uur bij Omrop Fryslân, RTV Drenthe en RTV Noord. Bij Omrop Fryslân op televisie en op de online kanalen en bij de beide andere omroepen op de online kanalen.

En plotseling is het alweer kerst – een muziekfeest bij uitstek, en natuurlijk gaat het Noord Nederlands Orkest als vanouds voor een sfeervol Kerstconcert. Juist nu samenkomen en zingen ineens niet meer zo vanzelfsprekend is, kan het ditmaal wel eens extra indrukwekkend uitpakken. Geleid door Risto Joost, met sopraan Louise Kemény, mezzo-sopraan Barbara Kozelj en presentatrice Nynke Heeg zorgt het NNO gegarandeerd voor een feestelijke avond. Hoogtepunt van het concert is Händels Music for the Royal Fireworks, oorspronkelijk geschreven voor de luidruchtige bezetting van een militair orkest voor een vorstelijk feest – en ook heel geschikt om het oude jaar uit te knallen.

Nieuwjaarsconcert

De drie Noordelijke omroepen en het NNO hebben afgesproken om meerdere concerten uit te zenden via de verschillende online kanalen en op televisie. Dit om alle mensen in Noord Nederland te laten genieten van klassieke muziek en hun Noord Nederlands Orkest toch in deze tijd mee te maken. Ook het Nieuwjaarsconcert van het NNO met soliste Francis van Broekhuizen is live te volgen.  Het Nieuwjaarsconcert is op 2 januari vanaf 21.00 uur live te zien vanuit Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Op televisie en online bij Omrop Fryslân en online via RTV Drenthe. Na januari staan er nog zo’n 5 concerten gepland die live uitgezonden worden.  Eindredacteur Sybren Terpstra van Omrop Fryslân: “Wij vinden het belangrijk om het Friese/Noordelijke publiek de kans te geven om te genieten van mooie concerten. Vooral nu mensen thuis moeten blijven is het waardevol dat de omroepen op deze manier cultuur in de huiskamer kunnen brengen.”

Het Kerstconcert

Dirigent Risto Joost
Mezzo-sopraan Barbara Kozelj
Sopraan Louise Kemény
Fluit Francesco Gatti
Harp Lauriane Chenais
Presentatrice Nynke Heeg
Regie Jos Thie
Christmas Carols Hark the Herald Angels sing
Scheidt In dulci jubilo
Händel Music for the Royal Fireworks
Uit de Messiah: Rejoice
Uit de Messiah: But who may abide
Uit de Messiah: O thou that tellest
Uit de Messiah: How beautiful are the feet
Uit de Messiah: He shall feed his Flock
Britten Interlude uit Ceremony of Carols voor harpsolo
Debussy Syrinx

Reacties