Maria-vertelconcert in de Mariakerk te Ruinen

Mariakerk Ruinen.
Foto: Artizzl media

Ruinen – De Stichting Muziek in de Mariakerk organiseert een bijzonder vertelconcert met Wendy Roobol zang, begeleid door Arjen Verhage op de theorbe. Het concert vindt plaats op 22 november.

„Heilige Maagd, Onze Lieve Vrouwe, Moeder Gods of gewoon Maria? Wie is deze vrouw die voor zovelen een troost en inspiratie is? Wat weten we van haar? Waarom spreekt ze zoveel tot onze verbeelding? Al eeuwenlang is Maria een inspiratiebron voor kunstenaars, ze is de meest afgebeelde persoon op aarde, geen vrouw is zo vaak bezongen als zij. Haar levensloop kunnen we deels in religieuze geschriften terugvinden, maar veel verhalen zijn ook een product van mythevorming”, licht Wendy Roobol dit concert toe.

Toehoorders

In een intiem vertelconcert neemt Wendy Roobol de toehoorders mee door het leven van Maria , op zoek naar antwoorden op de vraag waarom Maria nu nog zo veel betekent voor veel mensen, religieus of niet. Door middel van verhalen, gesproken teksten en 17de eeuwse muziek voor zangstem en continuo, van componisten als Kapsberger, Purcell, Caccini en Monteverdi, wordt Maria in de schijnwerpers gezet en krijgt de luisteraar een wellicht ander of completer beeld van Maria.

Vanwege de coronaregels wordt het concert twee keer uitgevoerd, namelijk om 14.00 en om 15.30 uur. Toegang 15 euro, kinderen onder 18 jaar gratis. Vooraf reserveren verplicht via e-mail: [email protected] of telefoon 0522- 452003. Meer informatie: www.muziekindemariakerk.nl

Reacties