Toneelspelers gezocht, en wie wil jammen bij Scala?

Jammen bij Scala.
Foto: Eigen foto

Meppel/Hoogeveen –  De toneelklassen van Scala Centrum voor de Kunsten zoeken jonge acteurs en actrices in de dop om samen toneel te spelen en toe te werken naar een voorstelling. Kinderen die dit leuk lijkt kunnen op maandag 5 oktober meedoen aan een gratis proefles. De lessen worden gegeven door PM O’Sullivan, op maandag, in CCM De Plataan in Meppel. Toneelklas 1, voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar, is van 16.30 tot 17.30 uur en Toneelklas 2, voor kinderen van 10 tot en met 12 is van 17.30 tot 19.00 uur. Aanmelden voor de gratis proefles kan via een e-mail naar [email protected] Alle informatie over de toneelklassen is te vinden op ontdekscala.nl.

Jammen

Scala Centrum voor de Kunsten organiseert vanaf eind oktober in Meppel, Hoogeveen en Steenwijk nieuwe korte cursussen muziekoriëntatie voor kinderen. Zes lessen waarin ze kunnen ervaren hoe leuk het is om zelf en samen met anderen muziek te maken. Kinderen van 7 tot en met 9 jaar ontdekken een wereld van muziek en instrumenten. Kinderen van 10 tot en met 12 jaar gaan jammen, als een echte band spelen ze bekende eenvoudige popliedjes. Voor beide cursussen hoeven ze geen enkele ervaring te hebben met het bespelen van een instrument. Meedoen kost € 45,-. Alle informatie en aanmelden via ontdekscala.nl.

In de cursus ‘Ontdek jouw wereld van muziek’ maken de kinderen kennis met allerlei instrumenten en hun eigenschappen. Ze gaan zingen, bewegen, luisteren en aan de slag met hoog en laag, snel en langzaam, hard en zacht en ze kunnen ontdekken welk instrument ze het leukst vinden en het beste bij ze past.

In de cursus ‘Jammen’ ervaren ze hoe leuk het is om als een echte band samen muziek te maken. Ze spelen op drumstel, djembé, keyboard, gitaar, basgitaar en misschien wel de saxofoon, krijgen uitleg over hoe deze instrumenten werken en leren een aantal technieken. Na de muziekoriëntatiecursussen bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar een vervolgcursus muziek.

Reacties