Geslaagd coronaproof concert van Apollo

Concert Apolo in sporthal.
Foto: Eigen foto

De Wijk – Het orkest van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo speelde zondagmiddag voor het eerst sinds maanden weer in volle bezetting. Om voldoende afstand tussen de muzikanten te waarborgen, speelde het orkest ruim opgezet in Sporthal de Slenken in De Wijk. ’s Ochtends werd er gerepeteerd en ’s middags vonden twee gratis miniconcerten plaats voor publiek. Concerten met de toepasselijke titel: Apollo Back on Stage.

Sinds maart heeft het orkest alleen in kleine bezettingen en individueel gerepeteerd. Het was voor de muzikanten dan ook een vreugdevol moment om weer gezamenlijk te kunnen spelen. Het concert was goed voorbereid om het publiek coronaproof te kunnen ontvangen. Zo was het gebouw verdeeld in een zone voor publiek en een zone voor de muzikanten, zodat iedereen goed anderhalve meter afstand houden. Bij beide concerten kwamen bijna veertig bezoekers kijken en luisteren.

Op het programma van 45 minuten stonden vier zeer verschillende muziekstukken. Het meest indrukwekkend was het stuk ‘Wonders of Nature’, waarin het publiek zich in een natuurfilm waande. Een opkomende zon, woeste storm en een kabbelende rivier: al het natuurschoon kwam voorbij. Uiteraard werd er vrolijk afgesloten met de bekende klanken van Soldaat van Oranje en de Glenn Miller Medley.

Reacties