Eindelijk weer concert in Mariakerk te Ruinen

Mariakerk
Foto: Artizzl Media

Ruinen – De Stichting Muziek in de Mariakerk Ruinen organiseert weer een zondagmiddagconcert, dat vindt plaats op 4 oktober in de Mariakerk en begint om 15.30 uur. Geesche Geddert, blokfluit en Johannes Dijkstra, orgel en klavecimbel, spelen samen werken van onder andere Pachelbel, Böhm, Telemann en Couperin, afgewisseld met solo’s op orgel, klavecimbel en blokfluit.

Geesche Geddert studeerde blokfluit aan het conservatorium in Zwolle en is werkzaam als blokfluitdocente en ensemble-dirigent aan muziekscholen in Emmeloord, Hoogeveen en Meppel. Met het Trio Dolce trad zij op in binnen- en buitenland met muziek vanaf de Middeleeuwen tot heden.

Johannes Dijkstra studeerde kerkorgel in Leeuwarden bij Jan Jongepier, klavecimbel in Zwolle bij Chris Fair en kerkmuziek bij Harm Jansen, eveneens in Zwolle. Hij gaf les aan de muziekscholen van Hoogeveen en Meppel en is sinds 2001 organist van de Nicolaaskerk in Wijhe.

Het concert duurt een uur; Er is geen pauze en er wordt geen thee of koffie geschonken. De toegang is 15 euro, kinderen tot 18 jaar gratis. Belangstellenden dienen vooraf te reserveren door een mail te sturen naar [email protected] of telefonisch via 0522-452003. Bij het concert worden de coronaregels in acht genomen.

Reacties