Onderduikersmuseum De Duikelaar ontvangt 1.000ste bezoeker en subsidie

De 1000ste bezoeker kwam uit Emmen.
Foto: Eigen foto

Nieuwlande – Onderduikersmuseum de Duikelaar krijgt ondersteuning van het Kickstart Cultuurfonds om aanpassingen ten behoeve van de 1,5 metercriteria door te voeren. ‘Wij zijn heel blij met deze fantastische donatie van het fonds! Met deze bijdrage kunnen wij bij de entree in het halletje tussen de buitendeuren en de klapdeuren, een doorzichtige wand aanbrengen zodat we de in- en uitgaande bezoekers beter kunnen scheiden. Tevens willen we een desinfectiezuil plaatsen bij binnenkomst in de centrale ruimte’, aldus het bestuur.

Tijdens schoolvakanties organiseren ze veel activiteiten voor kinderen. ‘Door de 1,5 meter regels verplaatsen wij veel van deze activiteiten naar buiten. Daarom willen wij graag een mobiele geluidsinstallatie en partytenten zonder zijwanden aanschaffen.’

EasyCast

Als laatste wil het museum bezoekers in staat stellen het museum te beleven zonder gids, door het EasyCast Audio Tour Lite aan te schaffen. Dit systeem is browser based en werkt op het principe van “Bring your own Device” zodat elke bezoeker met een eigen smartphone of tablet direct kan deelnemen aan de audio tour. Apparatuur of headsets hoeven daarom niet iedere keer gedesinfecteerd te worden.

Als klap op de vuurpijl heeft het museum afgelopen zaterdag 29 augustus de duizendste bezoeker dit jaar mogen ontvangen. De familie Jans uit Emmen heeft uit handen van voorzitter Hanneke Rozema, hiervoor een mooie bos bloemen ontvangen.

Kickstart Cultuurfonds

Het Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Zij werken sinds 2012 samen in het Blockbusterfonds en hebben opnieuw de handen ineengeslagen. Met het nieuw opgerichte – en tijdelijke – Kickstart Cultuurfonds geven zij de culturele sector ondersteuning voor theaterproducties, tentoonstellingen en concerten in de 1,5 meter samenleving. Hiervoor is ruim 16 miljoen euro bijeengebracht.

Reacties