Expositie in Ontmoetingskerk: Eén zwaluw maakt nog geen zomer

Zwaluwen.
Foto: Linda Westera

Zuidwolde – Linda Westera, kunstenares uit Kampen, exposeert tot en met zondag 2 augustus met prachtig zomers werk in de Ontmoetingskerk in Zuidwolde. Ze laat daarin onder andere vogels en bloemen zien. Zwaluwen nemen daarbij een prominente plaats in.

Om de twee jaar vindt in de kerk het Feest van de Geest plaats, maar dat ging dit jaar niet door. „We zijn blij dat Linda op deze manier toch haar werk wil laten zien. Ze werkt vooral in het platte vlak en maakt onder andere collages met sjablonen die ze uitsnijdt en afdrukt. Linda is niet alleen actief in de beeldende kunst”, laten de organisatoren van de kerk weten. Ook muzikaal uit ze zich: ze speelt in een combo.

Even terug

Linda komt oorspronkelijk uit Zuidwolde, zelf schrijft ze hierover: „Voor het eerst sinds 35 jaar ben ik weer even terug in de kerk, namelijk die in Zuidwolde waar ik vroeger altijd naar toe moest. Deze keer vrijwillig, als beeldend kunstenaar, en nu met veel plezier. Ik zou er dit jaar meedoen met ‘Feest van de geest’, een landelijke expositie die kerk en kunst met elkaar in contact brengt. Ging niet door uiteraard. Maar op mijn algemene vraag op de socials wat ik toch aan moest met mijn ingelijste werk, reageerde de dominee spontaan: Kom gewoon hier een zomerse pop-up-expo doen! Leuk idee, done deal!”

Voor meer info: www.lindawestera.nl

Reacties