Zomerexpositie Joke Plomp in Reestkamer

Zomerexpositie.
Foto: Reestkamer

Oud-Avereest – Deze zomer heeft de Reestkamer, Oud Avereest 5, een bijzondere expositie met prachtige kleine aquarellen van Joke Plomp. Zij schildert portretten van volwassenen, kinderen, groepsportretten, maar ook van boerderijen, boerenerven en van stads-en dorpsgezichten.

Joke schildert vaak in Staphorst. Op de expositie zijn ook hele mooie aquarellen van Staphorster kinderen, volwassenen en dorpsgezichten te bewonderen.

Joke Plomp werd in 1952 in Hoogeveen geboren. Na vele omzwervingen door het land woont zij nu net buiten Hasselt. Al van jongs af aan heeft Joke veel getekend en geschilderd. Het liefst wilde zij er haar beroep van maken. Na het afronden van de middelbare school zou ze daarom graag naar de Kunstacademie zijn gegaan. Het kwam er niet van. Het werd psychologie aan de Universiteit van Utrecht. Toch bleef de liefde voor het schilderen trekken. Er volgden jaren van schilderen, studeren op compositie en techniek, en geïnspireerd worden door met name oude Engelse meesters in de aquareltechniek.

Schotse Huizen

In 1989 werd in het Museum de Schotse Huizen in Veere een eerste grote tentoonstelling van haar werk gehouden. De jaren daarna volgden vele exposities in het hele land. Joke Plomp is lange tijd medewerker geweest van het kunstschildersvakblad en -tijdschrift Palet. Sinds 2010 is de kunstenares lid van de bekende Kunstenaarsvereniging St. Lucas in Amsterdam. Joke werkt hoofdzakelijk met aquarel, pastel, oliepastel en acryl, met een voorliefde voor aquarel omdat verf en water hun eigen weg gaan en er min of meer willekeurig spannende kleurnuances kunnen ontstaan.

Omgaan met kleuren vindt deze kunstenares heel belangrijk en hiermee en door kleurkeuze creëert zij in haar werk een sfeer die zij in heel haar oeuvre wil laten doorklinken. Joke’s werk is dan ook altijd duidelijk herkenbaar. Sinds begin van 2016 is Joke Plomp aan het etsen. Meestal bewerkt ze de etsen met aquarel.

De expositie is te bewonderen van 5 juli tot en met 20 september op zondagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur. Ook op afspraak via [email protected] in de Reestkamer Oud Avereest 5 .

 

 

Reacties