Antiekveiling van Karstenhoeve staat op de agenda: 11 juli, buiten

Veiling op 11 juli, maar wel buiten.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – De antiek- en curiosaveiling van museumboerderij De Karstenhoeve gaat toch door. Deze vindt nu plaats op zaterdag 11 juli, maar wel buiten op het plein achter de boerderij. Daar kan de veiling, die normaal tweemaal per jaar op de deel plaatsvindt, geheel volgens de richtlijnen van het RIVM worden gehouden.

Het is één van de eerste activiteiten in de regio die weer op de agenda wordt gezet, uiteraard onder voorbehoud van een eventuele corona-uitbraak met onlosmakelijke daaraan verbonden maatregelen.

Eyecatcher

Om 13.00 uur neemt de veilingmeester en zijn gezelschap plaats op de boerenwagen en kan het bieden beginnen. Tijdens de taxatiemiddag in maart zijn er tal van leuke, bijzondere voorwerpen ingebracht om te worden verkocht. Wie zijn of haar interieur wil verfraaien met een (antieke) eyecatcher, moet deze middag naar Ruinerwold komen. Het is een mooie gelegenheid om iets op de kop te tikken. Serviezen, meubilair, klokken, vazen, zilverwerk, Perzische tapijten en nog veel meer kunnen deze middag na één hamerslag van eigenaar wisselen.

De te veilen goederen kunnen van te voren worden bezichtigd. Op vrijdag 10 juli van 13.00 tot 20.00 uur en zaterdag 11 juli van 10.00 tot 12.30 uur kan iedereen een kijkje komen nemen in de schuur van de boerderij waar alle items staan uitgestald.

Reacties