Meespelen in Shrek de musical in Hoogeveen

Foto:

Hoogeveen – De nieuwe productie van Scala Musicalgroep Hoogeveen in samenwerking met Theater De Tamboer is SHREK, de musical. Iedereen vanaf 18 jaar die graag mee wil spelen, kan zich nu aanmelden voor de audities die plaatsvinden op vrijdagavond 26 juni en op zaterdag 27 en zondag 28 juni. Alle informatie over de productie, de rollen, de repetities en het opgaveformulier zijn te vinden op musicalgroephoogeveen.nl en ontdekscala.nl. De voorstellingen zijn gepland op 18 en 19 juni 2021 in De Tamboer.

SHREK is een vrolijke familievoorstelling met mooie muziek, prachtige liederen, vier geweldige hoofdrollen en veel ensemblewerk met tal van kleine rollen. De ideale opvolger van The Wiz in 2017 en 3 Musketiers in 2019,’ aldus artistiek leider Gerrit Jan Rutgers. Het verhaal en de liedteksten zijn geschreven door David Lindsay-Abaire en de muziek is van Jeanine Tesori. Allard Blom zorgde voor de Nederlandse vertaling.

Verhaal

In de musical heeft de grote, groene ‘oger’ Shrek het moeras al zijn hele leven voor zichzelf,  tot hij op een dag ongewenst bezoek krijgt van allerlei sprookjesfiguren. Ze zijn gestuurd door Lord Farquaad, een gemene, opschepperige prins, die hen verbannen heeft uit Duloc. Shrek gaat samen met de pratende ezel Donkey op pad om verhaal te halen bij de prins. Die heeft zijn zinnen gezet op prinses Fiona, maar zij zit gevangen in een toren die wordt bewaakt door een vuurspuwende draak. Farquaad sluit een deal met Shrek. Hij kan het moeras alleen terugkrijgen als hij Fiona weet te bevrijden.

Reacties